Antena 3 CNN Economic Biz News Cei mai bogaţi români riscă să fie executaţi silit de ANAF. Patriciu şi Becali, pe lista datornicilor la stat

Cei mai bogaţi români riscă să fie executaţi silit de ANAF. Patriciu şi Becali, pe lista datornicilor la stat

Cei mai bogaţi români riscă să fie executaţi silit de ANAF. Patriciu şi Becali, pe lista datornicilor la stat
22 Aug 2011   •   16:24

Deşi afacerile lor nu au intrat încă în faliment şi şi-ar permite să facă anumite plăţi, unii dintre cei mai bogaţi români omit să îşi achite datoriile către bugetul statului.

Aceştia ar putea fi executaţi silit în curând de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, sumele datorate urmând să umple anumite găuri la bugetul de stat.

Cotidianul Libertatea a întocmit o listă cu câţiva dintre cei care au datorii imense către bugetul de stat, pe ea aflându-se nume ca Dinu Patriciu sau fraţii Micula.

Fraţii Micula, patronii European Food, au o datorie de 134.000.000 lei către bugetul de stat, cu mult peste deputatul PSD Robert Negoiţă, 80.000.000 lei, şi Ioan Niculae, 70.000.000, de lei.

De pe lista datornicilor nu lipseşte nici patronul Stelei, Gigi Becali, care are o datorie de 8 milioane de lei în urma afacerilor cu terenuri agricole. Şi cel mai bogat român, Dinu Patriciu, datorează un milion de lei către stat.

Conform Financiarul.com, nici membrii Executivului, care cer contribuabililor un comportament fiscal corect, nu şi-au plătit la timp obligaţiile către stat.

Printre zecile de mii de firme mici şi mijlocii care înregistrează datorii la bugetul public se regăsesc şi societăţi deţinute de rudele miniştrilor care conduc portofolii cheie în guvernul Boc, precum Predoiu, Vreme, Funeriu sau Lăzăroiu. Firmele noului ministru al Sănătăţii Ladislau Ritli sunt şi ele datoare la stat. "Deşi datoriile lor nu sunt mare, relevant este exemplul negativ pe care tocmai miniştrii şi familiile lor îl transmit mediului de afaceri, de la care cer, şi au pretenţia, să aiba un comportament fiscal corect", scrie Financiarul.




×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close