x close

Cel mai bogat om din lume a pierdut opt miliarde dolari pe bursă într-o săptămână. Vezi cine este

de Antena3.ro    |    05 Aug 2011   •   20:10
Cel mai bogat om din lume a pierdut opt miliarde dolari pe bursă într-o săptămână. Vezi cine este Foto: INTACT Images/EPA

Portofoliul de acţiuni al miliardarului mexican Carlos Slim, cel mai bogat om din lume, a scăzut cu opt miliarde de dolari în această săptămână, la 63 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.
   
Averea lui Slim a fost lovită de declinul bursei din Mexic, indicele IPC al celor mai lichide acţiuni pierzând 7,4%, şi de deprecierea peso-ului faţă de dolar, în contextul temerilor că problemele economice din SUA vor afecta şi Mexic. Eliminarea a trei companii deţinute de Slim din componenţa indicelui IPC a înrăutăţit situaţia miliardarului.
   
"A fost afectat puternic de eliminarea acestor companii din IPC. Situaţia reflectă nervozitatea de pe pieţe. Este parte a prezenţei pe bursă", a declarat Leon Cabrera, trader la compania Vanguardia Casa de Bolsa din Mexico City.
   
America Movil SAB, cea mai mare companie de telefonie mobilă de pe continentul american, controlată de Slim, a scăzut cu 6,9% în ultima săptămână. America Movil are o cotă de piaţă de 70% în Mexic.
   
Slim a fost desemnat în martie cel mai bogat om din lume, pentru al doilea an consecutiv, de către revista Forbes.
   

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati