Antena 3 CNN Economic Biz News Cel mai mare producător de oţel din Marea Britanie concediază 3.500 de angajaţi

Cel mai mare producător de oţel din Marea Britanie concediază 3.500 de angajaţi

Cel mai mare producător de oţel din Marea Britanie concediază 3.500 de angajaţi
26 Ian 2009   •   14:33

Corus, cel mai mare producător de oţel din Marea Britanie, va renunţa, săptămâna aceasta, la 3.500 de angajaţi, din cei 23.000 de lucrători britanici. Reprezentanţii companiei au luat această măsură după ce piaţa mondială a oţelului a înregistrat o scădere accentuată în 2008, anunţă The Sunday Times.
Situaţia gravă din sectorul oţelului a determinat conducerea să concedieze un număr atât de mare de oameni. Compania plănuia să disponibilizeze gradual angajaţii.
În luna decembrie, producţia la nivel mondial a coborât cu circa 25%. În acelaşi timp, preţurile s-au înjumătăţit în 2008.
Compania Corus este a doua ca mărime din Europa şi a noua în lume.Ea a fost achiziţinată în urmă cu doi ani de Tata Steel pentru 6,7 miliarde de lire sterline.
Potrivit reprezentanţilor firmei, programul de reducere a costurilor nu presupune şi închiderea unor unităţi. "Nu este vorba despre a închide fabrici. Corus trebuie să devină competitivă", a declarat o sursă din industria oţelului.
În condiţiile crizei economice, alte concedieri masive sunt aşteptate în Marea Britanie. Jaguar Land Rover intenţionează să concedieze1.500 de angajaţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: concedieri Marea Britanie
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close