Antena 3 CNN Economic Biz News Cele mai puternice ţări ale lumii. Care sunt primele trei clasate, şi pe ce loc este România

Cele mai puternice ţări ale lumii. Care sunt primele trei clasate, şi pe ce loc este România

Cele mai puternice ţări ale lumii. Care sunt primele trei clasate, şi pe ce loc este România
de O.P.    |    22 Feb 2013   •   11:34

Criza economică globală a schimbat puţin ordinea în topul celor mai mari economii ale lumii. Cu toate acestea, România este cu mult deasupra vecinilor ungari sau bulgari.

Însă pentru a vedea pe ce poziţie se află ţara noastră, haideţi să vedem mai întâi care sunt primele trei clasate, în funcţie de mărimea Produsului Intern Brut.

Pe primul loc se află SUA, cu o valoare a PIB-ului de 15.653 miliarde de dolari, urmată de China cu o valoare a PIB-ului de 8.250, locul al treilea revenind Japoniei cu 5.984 miliarde de dolari.

România se află pe locul 54, cu o valoare a PIB-ului de 171 miliarde de dolari, cu patru poziţii deasupra Ungariei, dar cu o ţintă precisă: să întreacă Cehia, care se află pe locul 50. Astfel, dacă acest lucru s-ar petrece, România ar întra în topul celor mai puternice 50 de ţări ale lumii.

Cehia, care se află pe locul 50 are un PIB de 193 miliarde de dolari, însă dintre ţările est-europene, cea care conduce este Polonia - ţară care a evitat recesiunea în timpul crizei economice.






×
Subiecte în articol: produs intern brut
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close