Antena 3 CNN Economic Biz News Cerinţele mediului de afaceri pentru creşterea exporturilor

Cerinţele mediului de afaceri pentru creşterea exporturilor

Cerinţele mediului de afaceri pentru creşterea exporturilor
24 Iun 2014   •   17:58

Participarea Preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a României, dl. Mihai Daraban, la Forumul Exporturile - motor de creştere economică pentru România, a facilitat enunţarea principalelor cerinţe ale mediului de afaceri pentru creşterea exporturilor României.

Evenimentul organizat de Intact Media Group la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, în data de 19 iunie a.c., s-a desfăşurat în prezenţa Prim-ministrului României, dl. Victor Ponta, a Viceprim-ministrului, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dl. Daniel Constantin, a Ministrului Economiei, dl. Constantin Niţă, dar şi a unor importanţi exportatori.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României a punctat cerinţele exportatorilor, după ce Prim-ministrul României, dl. Victor Ponta a declarat că „rolul Camerei de Comerţ şi Industrie a României va fi mult mai important decât până acum în comunicarea legată de Strategia de Export a României şi promovarea economiei româneşti”.

Preşedintele CCIR a reluat aspectele care trebuie rezolvate de către Guvern, în sprijinul agenţilor economici şi care au fost asumate cu prioritate în intervenţiile oficialilor, respectiv reducerea fiscalităţii, problematica energetică, exploatarea surselor convenţionale şi neconvenţionale – încurajarea exploatării gazelor de şist sau din Marea Neagră, dar şi aspecte legate de domeniul transporturilor precum finalizarea infrastructurii de legătură cu Europa Centrală.

Referitor la Strategia Europeană a Dunării, dl. Mihai Daraban a vorbit despre necesitatea regularizării malurilor Dunării, astfel încât să fie navigabilă 365 zile/an.

De asemenea a precizat că împreună cu Direcţia Generală Comerţ şi Relaţii Internaţionale din cadrul Ministerului Economiei, Camerele de Comerţ şi Industrie Judeţene au promovat permanent oferta de export a României şi în acest sens consideră necesar crearea unui ghid local care să prezinte ofertele companiilor şi proiectele de investiţii din fiecare judeţ.

CCIR este deschisă pentru crearea unui cadru de dialog naţional între Guvern şi mediul de afaceri, avantajul Sistemului Cameral fiind prezenţa în toate judeţele ţării.

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close