Antena 3 CNN Economic Biz News Cezar Preda: Reducerea TVA la alimente va duce la căderea Guvernului

Cezar Preda: Reducerea TVA la alimente va duce la căderea Guvernului

Cezar Preda: Reducerea TVA la alimente va duce la căderea Guvernului
Sursa foto: Foto: Mediafax
26 Mar 2011   •   17:36

Liderii democrat liberali ar face orice pentru ca taxa pe valoare adăugată la alimentele de bază să nu se micşoreze. Dacă ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, consideră că reducerea taxei nu va duce la ieftinirea alimentelor, vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, crede că o astfel de decizie va duce la căderea Guvernului.

 
Promovarea în Senat a proiectului de lege prin care TVA-ul la produsele de baza a creat panică în PDL. Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu spune că legea ar putea pune probleme serioase Guvernului, mai ales cu plata salariilor bugetarilor, precum şi cu cheltuielile sociale. Ialomiţeanu va încerca chiar să îi convingă pe deputaţi să nu voteze proiectul promovat de senatori. 
 
Vicepreşedintele democrat liberalilor Cezar Preda spune că s-a ajuns în situaţia aceasta din cauza lipsei de reponsabilitate politică a parlamentarilor şi miniştrilor PDL. 
 
Mai mult, trecerea accidentală a legii poate să ducă la căderea Guvernului, a mai spus Preda. Cererea de reexaminare formulată de preşedintele de Traian Băsescu asupra legii privind reducerea TVA la 5% la alimentele de bază a fost respinsă, miercuri, de Senat. Forul decizional este însă Camera deputaţilor.

 

 
 

×
Subiecte în articol: pdl cezar preda guvern alimente
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close