Antena 3 CNN Economic Biz News Cheltuieli de protocol de 4,4 MILIOANE de lei la Hidroelectrica. S-au cumpărat genţi de piele, tablouri, butoni de aur şi parfumuri

Cheltuieli de protocol de 4,4 MILIOANE de lei la Hidroelectrica. S-au cumpărat genţi de piele, tablouri, butoni de aur şi parfumuri

Cheltuieli de protocol de 4,4 MILIOANE de lei la Hidroelectrica. S-au cumpărat genţi de piele, tablouri, butoni de aur şi parfumuri
de O.P.    |    21 Mar 2013   •   06:06

Inspectorii Corpului de control al Guvernului au mai avut parte şi de alte "surprize". Tot în aceeaşi perioadă, adică 2009-2011, un milion de lei au fost cheltuiţi din bugetul Hidroelectrica pentru acţiuni de protocol. Mai exact, s-au găsit facturi cu care s-au cumpărat genţi din piele, tablouri, seturi de butoni, parfumuri scumpe şi felicitări cu medalii din aur şi argint.

Inspectorii Corpului de Control al Guvernului au descoperit că, în perioada 2009-2011, compania Hidroelectrica a efectuat cheltuieli de protocol în valoare netă de peste 4,4 milioane lei, depăşind cu mai bine de o treime bugetul aprobat.

Potrivit raportului, Hidroelectrica a plătit pentru o geantă din piele 704 lei fără TVA, pentru o geantă cu portofel tot din piele 859 de lei fără TVA, iar un holder de piele a costat 868 de lei fără TVA. Tot la capitolul protocol au fost cumpărate şi două tablouri, unul în valoare de 6.000 lei, iar cel de-al doilea în valoare de aprope 5.000 de lei.

Lista este completată de două seturi de butoni în caloare totală de aproape 3.600 de lei, precum şi o brichetă de firmă ce a costat 1.800 lei. Printre bunurile de protocol cumpărate de Hidroelectrica se află şi parfumuri marca Versace, Givency, Roberto Cavalli, Cacharel sau Gucci.

Pe lista de cumpărături a Hidroelectrica se află şi medalii din aur şi argint, pliante policrome tip felicitare şi plicuri policrome în valoare de aproape 900.834 de lei.

Tot în perioada 2009-2012,  Hidroelectrica a cedat Ministerului Economiei, condus la acea vreme de Adriean Videanu, dreptul de folosinţă pentru un număr de 10 autoturisme. Hidroelectrica a suportat cheltuielile maşinilor, de la întreţinere, reparaţii şi până la carburanţi, facturile însumând aproape 300.000 de euro.




×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close