Antena 3 CNN Economic Biz News China consideră că Statele Unite au intrat în faliment

China consideră că Statele Unite au intrat în faliment

China consideră că Statele Unite au intrat în faliment
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Iun 2011   •   22:36

China începe să aibă dubii legate de situaţia financiară a Statelor Unite. Mai exact, o agenţie de rating financiar din China şi-a exprimat teama că americanii au intrat în incapacitate de plată, conform Capital.

"În opinia noastră, Statele Unite ale Americii au intrat deja în faliment” a declarat Guan Jianzhong, preşedintele Dagong Global Credit Rating. Aceasta este singura agenţie de rating financiar din China.

De altfel, afirmaţia chinezilor nu pare departe de adevăr. Un oficial al Rezervei Federale americane a declarat în luna martie că Statele Unite sunt pe drumul către insolvenţă, dacă se menţine actuala polifică fiscală.

Acesta a adăugat că liderii politici americani se află într-un moment de cotitură. "Dacă vom continua pe drumul pe care ne-au pus autorităţile fiscale, vom deveni insolvenţi. Întrebarea este când", a spus Richard Fisher, preşedintele Rezervei Federale din Dallas.

Acesta a amintit şi de stilul de tranzacţii speculative care ar putea alimenta o nouă criză financiară. "Vedem activitate speculativă care ar putea exacerba creşterile de preţ ale materiilor prime ca petrolul", a spus el.

Datoria publică a Statelor Unite a atins în luna mai limita de 14.294 de miliarde de dolari. Aceasta este limita maximă admisă de Congres. Astfel, Trezoreria este acum obligată să adopte o serie de măsuri excepţionale.



×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close