Antena 3 CNN Economic Biz News China: La nivel mondial va avea loc, cu certitudine, o recesiune de lungă durată

China: La nivel mondial va avea loc, cu certitudine, o recesiune de lungă durată

China: La nivel mondial va avea loc, cu certitudine, o recesiune de lungă durată
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
20 Noi 2011   •   14:31
La nivel mondial va avea loc, „cu certitudine”, o recesiune de lungă durată, iar China trebuie să se concentreze pe problemele interne, conform vicepremierului chinez Wang Qishan, conform Reuters.

„Singurul lucru de care putem fi siguri, într-o mulţime de incertitudini, este că recesiunea mondială provocată de criza financiară internaţională va fi cronică”, a afirmat Wang, citat de agenţia Xinhua.

Comentariile oficialului sunt cele mai pesimiste estimări făcute de un oficial chinez despre economia mondială, iar îngrijorarea autorităţilor de la Beijing, referitoare la climatul economic mondial s-ar putea transpune într-o politică de susţinere a dezvoltării interne.

La finalul anului 2008, China a lansat un program masiv de stimulare economică, în valoare de 4.000 de miliarde yuani (650 de miliarde de dolari), pentru a evita impactul crizei financiare mondiale.

Wang nu a vorbit despre vreo modificare majoră de strategie, dar a reiterat că băncile trebuie să fie mai flexibile în privinţa creditării sectorului agricol şi a firmelor mici.

„În privinţa ţării noastre, care depinde mult de exporturi, trebuie să vedem clar situaţia şi să ne rezolvăm propriile probleme”, a arătat Wang.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close