Antena 3 Economic Biz News China, Taiwan şi Brazilia ar putea lua locul Italiei, Spaniei şi Greciei la capitolul slujbe

China, Taiwan şi Brazilia ar putea lua locul Italiei, Spaniei şi Greciei la capitolul slujbe

12 Iul 2010   •   18:49
China, Taiwan şi Brazilia ar putea lua locul Italiei, Spaniei şi Greciei la capitolul slujbe
Sursa foto: Foto: Intact Images

Şomerii care nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă în ţară pot opta pentru unul în străinătate. Este adevărat că în ţările Uniunii Europene, cele preferate de obicei de români, numărul ofertelor a scăzut dar se mai găsesc locuri de muncă. Şi se deschid alte pieţe. Un studiu făcut de o companie de resurse umane arată că cele mai mari oportunităţi de angajare sunt în China, Taiwan, Australia sau Brazilia.

Cei care vor să lucreze peste hotare trebuie să plece departe de casă. Angajatorii din China, Taiwan, Brazilia sau Australia spun că vor face angajări masive în lunile următoare. De exemplu Taiwan-ul are nevoie de ingineri, de tehnicieni dar şi de manageri. În China sunt la mare căutare muncitorii necalificaţi şi tehnicienii. De asemenea angajatorii chinezi spun şi ei că duc lipsă de manageri.

India vrea zidari, tâmplari, instalatori dar şi doctori.  Muncitorii calificaţi sunt la mare căutare şi în Brazilia sau în Australia.  De asemenea micul continent are deficit de ingineri.

Ţări ca Italia, Spania sau Grecia, tărâmul făgăduinţei în alţi ani pentru români, au proprii lor şomeri aşa că ofertele s-au împuţinat. Dar nu au dispărut. Spania de exemplu caută 20 de ingineri.

Malta vrea asistenţi medicali şi farmacişti. De asemenea farmaciştii sunt la mare căutare şi în Marea Britanie. Iar Cipru caută în România sudori, brutari şi infirmiere.

Chiar dacă rata şomajului a scăzut uşor, aşa cum era de aşteptat pe perioada verii, România are în continuare aproape 700 de mii de someri. Iar în ţară, oferta nu este foarte atragatoare.

Conform ANOFM sunt vacante în aceste moment aproximativ 10.000 de locuri de muncă. 350 pentru cei cu studii superioare şi peste 9.000 pentru studii medii. Se caută şi la noi în continuare inginerii, contabilii şi confecţionerii. E adevarat însă că atunci când compari salariile străinătatea câştigă detaşat.Antena 3


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close