Antena 3 CNN Economic Biz News Christine Lagarde: FMI ar putea rămâne fără bani pentru împrumuturi

Christine Lagarde: FMI ar putea rămâne fără bani pentru împrumuturi

Christine Lagarde: FMI ar putea rămâne fără bani pentru împrumuturi
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
27 Sep 2011   •   08:34

FMI ar putea rămâne fără bani de împrumutat în perioada următoare. Anunţul a fost făcut chiar de şefa instiţuţiei în urma summitului G20. Preşedintele Băncii Mondiale a reacţionat imediat. Acesta prezice vremuri grele dacă nu vor fi luate rapid măsuri decisive.

Vin vremuri grele chiar şi pentru FMI.  Christine Lagarde avertizează că instituţia pe care o conduce nu va putea susţine o eventuală creştere a necesităţilor de finanţare.

"Credibilitatea fondului şi, deci, eficacitatea sa se bazează pe capacitatea de a face faţă chiar şi celui mai rău scenariu. Capacitatea noastră de creditare de aproape 400 miliarde de dolari arată confortabil astăzi, dar păleşte în comparaţie cu nevoia de finanţare a ţărilor vulnerabile", a declarat Christine Lagarde, director FMI.

Declaraţia vine după ce oficialii europeni  şi-au anunţat intenţia de a creşte fondul destinat creditării ţărilor de pe  bătrânul continent până la 3 trilioane de dolari. Strategia face parte dintr-un plan gândit de autorităţile franceze şi germane pentru a stopa criza datoriilor.

Proiectul mai prevede şi o recapitalizare masivă a băncilor europene, dar şi un nou plan pentru salvarea Greciei. Barack Obama, în schimb, îi acuză pe liderii europeni că nu s-au mişcat destul de repede la apariţia primelor probleme.

Săptămâna decisivă pentru Grecia continuă astăzi cu o vizită la Berlin a premierul elen. Giorgios Papandreu se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel pentru o nouă discuţie asupra situaţiei Greciei.

 


×
Subiecte în articol: FMI Christine Lagarde imprumut bani summit G20
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close