Antena 3 CNN Economic Biz News Cine are dreptate? Isărescu susţine reducerea CAS cu 2%. Boc se opune

Cine are dreptate? Isărescu susţine reducerea CAS cu 2%. Boc se opune

Cine are dreptate? Isărescu susţine reducerea CAS cu 2%. Boc se opune
Sursa foto: Foto: Intact Images
06 Oct 2011   •   07:56

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pledează pentru reducerea CAS cu două procente, pe fondul scăderii inflaţiei şi stabilităţii economiei. Premierul Emil Boc se  teme însă că prognoza de creştere economică pentru 2012 va fi afectată negativ de situaţia de pe pieţele internaţionale şi nu vrea niciun fel de modificări fiscale.

Guvernatorul BNR consideră că, în actualul context economic, reducerea CAS cu două procente ar fi benefică pentru economie. Asta înseamnă stimularea investiţiilor pentru firme şi o reducere a fondurilor publice pentru investiţiile statului.

Premierul Emil Boc este sceptic în ceea ce priveşte creşterea economică prognozată pentru 2012 şi posibiliatea de a reduce taxele. Şeful guvernului spune că va menţine cota unică de 16% şi că va menţine în continuare ajutoarele de stat pentru investitorii străini.

"În acest context internaţional extrem de dificil şi de greu, România are o macrostabilitate asigurată de măsurile pe care le-a luat în 2010 şi din acest punct de vedere, România are o situaţie mai bună decât alte ţări care se confruntă în acest moment cu situaţii critice, dar în acelaşi timp nu este şi nu poate fi imună la ce se întâmplă în Europa şi în lume". a declarat Emil Boc.

Guvernatorul BNR nu se declară la fel de pesimist în ceea ce priveşte situaţia economică a ţării, de anul viitor. Mugur Isărescu invocă ritmul rapid anunţat de autorităţi în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene şi rata tot mai mică a inflaţiei. Guvernatorul recunoaşte, totuşi, că în anii trecuţi a ratat estimările pe care le-a făcut despre creşterea economică a ţării şi ca urmare a fost criticat dur de analişti.

 


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close