Antena 3 Economic Biz News Cine este cea mai bogată femeie din România, cu o avere de peste 420 de milioane de euro

Cine este cea mai bogată femeie din România, cu o avere de peste 420 de milioane de euro

28 Sep 2017   •   12:08
Cine este cea mai bogată femeie din România, cu o avere de peste 420 de milioane de euro
Sursa foto: foto: Pixabay.com

Probabil nu foarte mulți ați auzit de ea, dar cu siguranță numele companiei pe care o conduce vă sună cunoscut.

Potrivit estimărilor Forbes din urmă cu câțiva ani, averea ei atinge 420-450 milioane de euro. Este vorba despre Veronica Gușă Drăgan (43 ani), singura fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, potrivit Business Magazin.

Aceasta a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas.

În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas,

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close