Antena 3 CNN Economic Biz News Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"

Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"

Cine va conduce una din cele mai mari puteri ale lumii. "S-a stabilit deja ORDINEA"
de O.P.    |    22 Oct 2012   •   12:49

In China a fost convenita lista viitorilor lideri politici ai tarii, informeaza Reuters. Componenta viitorului Comitet permanent al Biroului politic al Partidului Comunist – principalul organ de conducere a tarii – va fi redusa de la noua la sapte membri, reprezentanti ai tuturor marilor clanuri politice ale tarii.

Analistii cred ca noua generatie de conducatori ai Chinei va continua reformele economice, dar nu se asteapta la schimbari in plan politic. Candidaturile au fost convenite in urma discutiilor purtate de cei mai influenti oameni politici ai Chinei: actualul presedinte Hu Jintao, adjunctul acestuia si viitorul predecesor, Xi Jinping, in varsta de 59 de ani, si fostul lider Jiang Zemin.

Printre altii, pe lista a intrat, alaturi de Xi Jinping, viitorul vicepresedinte Li Keqianq, in varsta de 57 de ani. Lista urmeaza sa fie supusa aprobarii Comitetului Central al partidului de guvernamant, programat pentru 1 noiembrie. Sunt posibile unele modificari, dar configuratia globala a noii conduceri a Chinei, a doua economie a lumii, a fost conturata.

Ea respecta echilibrul intre diferitele forte politice interne, lucru bun pentru stabilitatea puterii, dar care ingreuneaza posibilitatea desfasurarii de reforme politice serioase.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro




×
Subiecte în articol: partidul comunist chinez
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close