Antena 3 CNN Economic Biz News Ciocniri violente în Grecia între Poliţie şi mai mulţi manifestanţi

Ciocniri violente în Grecia între Poliţie şi mai mulţi manifestanţi

Ciocniri violente în Grecia între Poliţie şi mai mulţi manifestanţi
05 Mar 2010   •   14:51

Protestele din Grecia devin din ce în ce mai violente. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi bastoane electrice pentru a îndepărta protestatarii care deveniseră violenţi.

5.000 de oameni au ieşit pe străzile Greciei în semn de protest faţă de măsurile suplimentare de austeritate adoptate de guvernul elen.

În timpul protestelor, liderul Confederaţiei generale a muncitorilor greci (GSEE), Yannis Panagopoulos, a fost rănit uşor de un tânăr, relatează AFP.

Prin creşterea TVA-ului, a accizelor şi îngheţarea sporurilor salariale oficialii de la Atena speră să economisească aproape 5 miliarde de euro.

Greva a închis aeroporturile timp de 4 ore, iar majoritate şcolilor şi a serviciilor publice îşi vor suspenda activitatea. Şi transportul în comun va fi afectat. O grevă generală a fost anunţată pentru 11 martie.

Cele două mari sindicate din Grecia au anunţat o grevă de amploare la care vor participa şi sute de jurnalişti greci. Premierul elen este aşteaptat la Luxembourg şi Berlin pentru a cere ajutor Fondului Monetar Internaţional şi al cancelarului german Angela Merkel.

Guvernul grec încearcă să controleze cel mai mare deficit bugetar din regiune. Prin pachetul de măsuri adoptat, guvernul vrea să economisească aproape 5 miliarde de euro.



Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close