Antena 3 CNN Economic Biz News Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare vor înregistra scăderi. Numărul salariaţilor s-ar putea reduce cu o treime

Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare vor înregistra scăderi. Numărul salariaţilor s-ar putea reduce cu o treime

Comerţul, construcţiile şi industria prelucrătoare vor înregistra scăderi. Numărul salariaţilor s-ar putea reduce cu o treime
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Noi 2010   •   12:24

Scădere pe toată linia. Aşa văd managerii multor companii situaţia României în perioada următoare. Potrivit INS, activitatea din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi construcţiile va înregistra o scadere în perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011, comparativ cu cele trei luni anterioare.

În perioada următoare numărul de salariaţi va continua să scadă în majoritatea sectoarelor economice, spun patronii din România. Cel mai multe disponibilizări vor fi făcute în metalurgie şi fabricarea mijloacelor de transport, unde numărul de salariaţi se va reduce cu o treime.

Şi activitatea în construcţii va continua să scadă, în special în ce priveşte volumul producţiei. Managerii estimează şi o scădere a numărului de salariati cu aproximativ 35%, mai ales în întreprinderile foarte mari, cu peste 500 de angajaţi.

Consumul îşi va menţine tendinţa de scădere şi în următoarele luni, deşi românii sunt cunoscuţi pentru avalanşa de cumpărături din perioada sărbătorilor. Vânzările de mărfuri vor fi mai mici cu aproximativ 15%, dar preţurile vor creşte cu aproximativ 30%.

Cererea de servicii va înregistra o relativă stabilitate in perioada urmatoare, conform estimarilor managerilor din acest sector. Numărul de salariaţi va înregistra o scădere moderata de aproximativ 12% în acest domeniu.

 


EVOLUŢIA NUMĂRULUI DE SALARIAŢI 
(noiembrie 2010-Ianuarie 2011):


Industria prelucrătoare
- minus 11%

Fabricarea mijloacelor de transport - minus 34%

Metalurgie – minus 32%

Evolutia construcţiilor

Volumul producţiei - minus 46% adica minus

Contracte şi comenzi - minus 44%

Evoluţia comerţului

Volumul vânzărilor de mărfuri - minus 15%

Volumul comenzilor către furnizori - minus 12%

Preţurile de vânzare – plus 30%

 

×
Subiecte în articol: comert constructii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close