Antena 3 CNN Economic Biz News Comisia Europeană ne-a virat a două tranşă din împrumut: Un miliard de euro a ajuns în contul Trezoreriei

Comisia Europeană ne-a virat a două tranşă din împrumut: Un miliard de euro a ajuns în contul Trezoreriei

Comisia Europeană ne-a virat a două tranşă din împrumut: Un miliard de euro a ajuns în contul Trezoreriei
Sursa foto: comisia europeana
11 Mar 2010   •   18:03

Comisia Europeană (CE) a virat, joi, suma de un miliard de euro în contul Trezoreriei, reprezentând a doua tranşă din împrumutul acordat României, în valoare totală de 5 miliarde de euro.

În februarie, au ajuns în ţară şi cele 2,3 miliarde de euro de la FMI. Banii reprezintau tranşele de treia şi a patra din împrumutul acordat ţării noastre. Jumătate din această sumă, adică 1,15 miliarde de euro, au mers la bugetul de stat, pentru echilibrarea deficitului bugetar. Cealaltă jumătate a intrat în contul BNR şi este utilizată pentru consolidarea rezervei valutare. Tranşa a treia, în valoare de 1,5 miliarde de euro, ar fi trebuit livrată încă din decembrie anul trecut, dar a fost amânată din cauza crizei politice generată de alegerile prezidenţiale.
În ianuarie, experţii FMI au venit în România pentru evaluări. Ei au anunţat la acea dată că următoarea tranşă din împrumutul contractat de România de la FMI şi Comisia Europeană va ajunge în ţara noastră în luna martie.
Delegaţia Comisiei Europene a considerat că doua şi a treia evaluare a acordului cu România sunt pozitive, iar următoarea tranşă, de un miliard de euro, va fi eliberată în luna martie, a spus atunci reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.
De asemenea şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) a precizat în ianuarie că va recomanda board-ului de la Washington să elibereze, la mijlocul lunii februarie, următoarele două tranşe pentru România, potrivit şeful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana imprumut
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close