x close

Comisia Europeană: Situaţia Irlandei ar putea afecta stabilitatea financiară din zona euro

de Antena3.ro    |    15 Noi 2010   •   17:29
Comisia Europeană: Situaţia Irlandei ar putea afecta stabilitatea financiară din zona euro 429

Situaţia din Irlanda provoacă tensiuni pentru stabilitatea financiară din Zona Euro, susţin membrii Comisiei Europene. Aceştia au precizat însă că deocamdată nu se pune problema unui ajutor financiar acordat Dublin-ului, informează Reuters.

"Este clar ca există tensiuni pe pieţe şi că situaţia e serioasa în ceea ce priveşte conturile publice irlandeze", a declarat Amadeu Altafaj. purtătorul de cuvânt al executivului european pentru problemele economice.

"Ne preocupă stabilitatea financiară a Zonei Euro în ansamblul ei, dar este exagerat a spune că există presiuni care să împingă Irlanda în direcţia unui mecanism" de ajutor financiar european, a adăugat oficialul.

"Este adevărat ca Bruxellesul păstrează legătura cu autorităţile irlandeze şi cu membrii Eurogroupe, însă acest lucru este normal ţinând cont de situaţia bugetară actuală din Zona Euro şi de tensiunile din pieţe", a mai spus Amadeu Altafaj.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Germania presează Irlanda să ceară ajutor financiar UE pentru a calma volatilitatea pieţei şi a obţine acceptul statelor UE privind implicarea investitorilor în acoperirea costurilor unor viitoare situaţii similare.

Mai multe surse din cadrul UE au au declarat recent că Irlanda este poartă discuţii cu UE privind un posibil ajutor financiar. Fără acest sprijin, susţin sursele, statul irlandez nu ar mai putea să-şi îndeplinească obligaţiile financiare.


Citeşte mai multe despre:

Irlanda zona euro UE ajutor financiar
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati