Antena 3 Economic Biz News Comisia Europeană somează România în cazul taxei auto

Comisia Europeană somează România în cazul taxei auto

25 Iun 2009   •   13:33
Comisia Europeană somează România în cazul taxei auto
Sursa foto: comisia europeana

Comisia Europeană (CE) a transmis României o scrisoare de somare în cazul taxei auto, prima etapă a procedurii de încălcare a dreptului comunitar, cerând modificarea legislaţiei în domeniu pe considerentul că sistemul actual creează o discriminare şi protejează industria internă de autovehicule noi, anunţă Mediafax.

Comisia Europeană e de părere că prevederile legislaţiei româneşti privind suspendarea taxei pe poluare se suspendă pentru anumite autovehicule, dar creşte pentru anumite maşini de ocazie ce vin din alte state membre, ar putea duce la desconsiderarea acestor maşini de ocazie şi ar proteja industria naţională a autovehiculelor noi, spune Executivul de la Bruxelles.

Comisia a transmis aceste "scrisori de somare", ca prima etapă a procedurii de încălcare a dreptului comunitar. În cazul în care Comisia nu va primi un răspuns satisfăcător în două luni, se va trece la a doua etapă a procedurii în care se va emite un aviz motivat.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close