Antena 3 CNN Economic Biz News Comoara pe care AMERICANII au descoperit-o la noi în ţară. "Va fi de ajuns vreme de un SECOL"

Comoara pe care AMERICANII au descoperit-o la noi în ţară. "Va fi de ajuns vreme de un SECOL"

Comoara pe care AMERICANII au descoperit-o la noi în ţară. "Va fi de ajuns vreme de un SECOL"
de O.P.    |    12 Iun 2013   •   10:03

Gazele de şist sunt o metodă de îmbogăţire rapidă pentru americani, iar atunci când au văzut pe ce "comoară" stă România au devenit ca prin minune interesaţi.

Potrivit Administraţiei Americane pentru Informaţie în domeniu Energiei (EIA), rezerva de gaze de şist din România este de 1.444 miliarde de metri cubi, în condiţiile în care consumul anual este de 14 miliarde de metri cubi, aşa că aceste rezerve ar ajunge României mai bine de 100 de ani.

EIA consideră că rezervele dovedite de gaze naturale ale României erau estimate la începutul acestui an la 4.000 miliarde picioare cubice, echivalentul a 113 miliarde metri cubi.

Astfel, România se plasează pe locul al treilea în UE privind rezervele de gaze de şist, după Polonia (4.190 miliarde metri cubi) şi Franţa (3.879 miliarde metri cubi), potrivit raportului EIA. În ceea ce priveşte petrolul prins sub formaţiuni de rocă de şist în România, EIA estimează un volum de 300 milioane de barili, faţă de rezerve dovedite estimate la 600 milioane de barili din alte tipuri de zăcăminte.

Potrivit estimărilor instituţiei americane, explorarea zăcămintelor de şist ar creşte cu 50% rezervele de petrol ale României şi de peste 10 ori rezervele de gaze naturale.

×
Subiecte în articol: Gaze de sist Gaze de sist
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close