Antena 3 CNN Economic Biz News Compania suedeză Koenigsegg va cumpăra Saab

Compania suedeză Koenigsegg va cumpăra Saab

Compania suedeză Koenigsegg va cumpăra Saab
Sursa foto: Koenigsegg
16 Iun 2009   •   16:02

Compania de automobile sport de lux Koenigsegg va prelua Saab, după ce a ajuns la un acord cu General Motors, ce deţine marca suedeză. Informaţia a fost lansată de televiziunea publică suedeză.
"Ne apropiem de un acord, însă etapele finale ale tranzacţiei nu au fost încă discutate", a declarat o sursă citată de televiziunea suedeză pe site-ul său web.

"Cumpărătorii au semnat o scrisoare de intenţie privind achiziţia Saab", a precizat oficialul.

Compania Koenigsegg, cu sediul în Aengelholm, în sud-estul Suediei, este specializată în producţia de automobile sport de lux. Anul trecut, firma suedeză a vândut 20 de automobile, cu peste 1 milion de euro fiecare.
Compania suedeză, care nu are decât 45 de angajaţi, a realizat o cifră de afaceri de 108 milioane coroane (aproximativ 9,5 milioane euro).
Guvernul sudez a anunţat că este dispus să ofere garanţii financiare pentru Saab Automobile, în cazul în care va exista o propunere fermă de preluare a producătorului auto suedez.

În acelaşi timp Saab a precizat că va dezvălui oficial numele noului său proprietar în decursul acestei săptămâni. Producătorul auto suedez a declarat că are nevoie de un miliard de dolari pentru a depăşi criza şi a cerut creditorilor să anuleze 75 procente din datoria de 1,4 miliarde dolari, din care majoritatea deţinută de GM.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto Saab General Motors
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close