Antena 3 CNN Economic Biz News Conferinţa miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza unui conflict între şeful Eurogrup şi ministrul austriac

Conferinţa miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza unui conflict între şeful Eurogrup şi ministrul austriac

Conferinţa miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza unui conflict între şeful Eurogrup şi ministrul austriac
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Mar 2012   •   16:44

Conferinţa de presă a reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro de la Copenhaga a fost anulată vineri din cauza unui conflict între şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, şi ministrul austriac Maria Fekter, informează AFP. Cei doi s-au certat pe tema anunţului privind mărimea fondului de salvare, potrivit unei surse citate.
   
Presa a fost anunţată cu puţin înainte de ora 11:00 GMT despre anularea conferinţei, în pofida anunţului referitor la majorarea fondurilor destinate combaterii crizei datoriilor suverane. În schimb, a fost distribuit un comunicat al reuniunii.
   
"Juncker este furios pe Maria Fekter", a explicat sursa.
   
Ministrul austriac de Finanţe a intrat cu puţin timp înainte în sala de presă, după încheierea reuniunii Eurogroup, şi a dezvăluit deciziile luate de participanţi, sarcină care îi revine în principiu lui Juncker.
   
Fekter a încălcat politeţea în relaţia cu preşedintele Eurogroup, dezvăluind valoarea totală a fondurilor de protecţie a zonei euro şi alte detalii.
   
Ministrul austriac obişnuieşte să iasă cu remarci în faţa presei la reuniunile europene. La reuniunea Eurogroup din septembrie anul trecut, Fekter a dezvăluit un dezacord între miniştrii din zona euro şi omologul lor american Timothy Geithner.
   


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close