Conferinţa miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza unui conflict între şeful Eurogrup şi ministrul austriac

de Antena3.ro    |    30 Mar 2012   •   16:44
Conferinţa miniştrilor de Finanţe din zona euro, anulată din cauza unui conflict între şeful Eurogrup şi ministrul austriac Foto: Mediafax/AFP

Conferinţa de presă a reuniunii miniştrilor de Finanţe din zona euro de la Copenhaga a fost anulată vineri din cauza unui conflict între şeful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, şi ministrul austriac Maria Fekter, informează AFP. Cei doi s-au certat pe tema anunţului privind mărimea fondului de salvare, potrivit unei surse citate.
   
Presa a fost anunţată cu puţin înainte de ora 11:00 GMT despre anularea conferinţei, în pofida anunţului referitor la majorarea fondurilor destinate combaterii crizei datoriilor suverane. În schimb, a fost distribuit un comunicat al reuniunii.
   
"Juncker este furios pe Maria Fekter", a explicat sursa.
   
Ministrul austriac de Finanţe a intrat cu puţin timp înainte în sala de presă, după încheierea reuniunii Eurogroup, şi a dezvăluit deciziile luate de participanţi, sarcină care îi revine în principiu lui Juncker.
   
Fekter a încălcat politeţea în relaţia cu preşedintele Eurogroup, dezvăluind valoarea totală a fondurilor de protecţie a zonei euro şi alte detalii.
   
Ministrul austriac obişnuieşte să iasă cu remarci în faţa presei la reuniunile europene. La reuniunea Eurogroup din septembrie anul trecut, Fekter a dezvăluit un dezacord între miniştrii din zona euro şi omologul lor american Timothy Geithner.
   


x close