Antena 3 CNN Economic Biz News Consultanţă de 66 milioane de euro pentru metroul spre Otopeni. Udrişte: Nu e treaba presei de ce costă atât

Consultanţă de 66 milioane de euro pentru metroul spre Otopeni. Udrişte: Nu e treaba presei de ce costă atât

Consultanţă de 66 milioane de euro pentru metroul spre Otopeni. Udrişte: Nu e treaba presei de ce costă atât
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Dec 2011   •   14:29

Gheorghe Udrişte consideră că nu este treaba presei de ce costă contractul de consultanţă pentru linia de metrou Gara de Nord-Otopeni costă 66 milioane de euro. 

Directorul general al Metrorex ar fi spus, vizibil iritat, "Este treaba dumneavoastră?", după ce a fost întrebat de către jurnalişti de ce contractul de consultanţă costă 66 milioane de euro, informează Mediafax.
   
Metrorex a încheiat recent un contract de 66,6 milioane euro cu asocierea Padeco (Japonia)/Oriental Consultants (Japonia)/Metroul SA România/Seneca Group International/Systra (Franţa) pentru consultanţă la legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, linie care va fi pusă în funcţiune în 2017-2018.
   
"Consultanţii vor face foarte multe acţiuni (...). Este o lucrare complexă, sunt costuri care intră în norme internaţionale", a afirmat Udrişte.

 
Get Adobe Flash player
   
El a adăugat că întregul proiect este evaluat la un miliard de euro şi a devenit iritat atunci când a fost întrebat câţi kilometri de linie de metrou pot fi construiţi cu 66 milioane de euro.
   
"Dacă judecăm la modul ăsta, cu banii ăştia s-ar face multe. Bun, este treaba dumneavoastră? Aşa, dacă vrem să nu avem probleme, nu mai mâncăm, nu mai facem dragoste, nu ma bem. Nu mai facem nimic şi mergem acasă", a răspuns Udrişte.
   
La insistenţele ziariştilor, Udrişte a afirmat că nu poate să spună cât costă un kilometru de linie de metrou.
   
Autorităţile române au semnat vineri, la Ministerul Finanţelor, acorduri de împrumut de 500 milioane euro cu Banca Europeană pentru Investiţii (BEI), la o dobîndă de sub 4%, pentru cofinanţarea construcţiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon şi investiţii de mediu la Electrocentrale Paroşeni.×
Parteneri
Fosta poliţistă din dosarul fraţilor Tate, trântită la pământ
x close