Antena 3 CNN Economic Biz News Convenţia de colaborare pentru a doua etapă a Programului Prima Casă a fost finalizată

Convenţia de colaborare pentru a doua etapă a Programului Prima Casă a fost finalizată

Convenţia de colaborare pentru a doua etapă a Programului Prima Casă a fost finalizată
04 Mar 2010   •   17:37

FNGCIMM a finalizat, în colaborare cu Asociaţia Romană a Băncilor şi băncile partenere, conţinutul convenţiei cadru de colaborare astfel încât cea de-a două etapă a Programului să se desfăşoare în condiţii optime. Programul va demara imediat după semnarea ordinului comun al Ministerului Finanţelor Publice şi al Ministerului Economiei Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Proiectul convenţiei a fost înaintat MFP în vederea aprobării şi parcurgerii procedurilor legale pentru implementare şi include noile prevederi ale programului precum şi o modalitate mai eficientă de derulare a programului între FNGCIMM şi bănci.


FNGCIMM SA va putea acorda garanţii imediat ce convenţiile cadru vor fi semnate de către finanţatori. Pentru cea de-a doua etapă a Programului Prima Casă au trimis oferte 21 de bănci, valoarea totală a plafonului solicitat depăşind cu aproximativ 50% plafonul total, de 700 de milioane de euro, alocat pentru anul 2010.

Supra-subscrierea plafonului alocat a impus repartizarea plafonului printr-o diminuare progresivă, corespunzătoare subscrierii. Datele exacte se regăsesc în tabelul de mai jos.



×
Subiecte în articol: prima casa programul prima casa
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close