x close

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile. Este cel mai amplu declin după august 2011

de A.M.P    |    04 Mai 2012   •   20:10
Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 6% în trei zile. Este cel mai amplu declin după august 2011 482 Foto: topnews.net.nz

Cotaţiile petrolului au scăzut vineri cu circa 4 dolari şi au atins minimul ultimelor trei luni, iar ţiţeiul Brent a coborât în trei zile cu 6%, cel mai amplu declin înregistrat după august 2011, ca urmare a unor date sub aşteptări de pe piaţa americană a muncii, care provoacă incertitudini privind redresarea economiei SUA, dar şi a unor factori de natură tehnică, transmite Reuters citat de Mediafax..
   
La ora 14:57 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era tranzacţionat în scădere cu 3,97 dolari, la 112,11 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent a coborât cu 15 dolari de la un maxim al anului, de 128,4 dolari pe baril, atins pe 1 martie.
   
Preţul petrolului destinat pieţei americane este în declin cu 4,57 dolari, la 97,97 dolari pe baril.
   
"Cotaţiile au coborât sub niveluri cheie, după date dezamăgitoare de pe piaţa americană a muncii şi din industria europeană, care sugerează stagnarea redresării economice, cu impact asupra consumului de energie", a declarat Gene McGillian, analist la firma Tradition Energy.
   
Declinul preţurilor din această săptămână arată că temerile legate de înrăutăţirea perspectivelor economice sunt mai mari dect cele legate de tensiunile geopolitice cu Iranul.
   
Datele sub aşteptări de pe piaţa americană a muncii au alimentat temerile că cererea de petrol din SUA, cel mai mare consumator la nivel mondial, va stagna.

Citeşte mai multe despre:

petrol dolari Londra economia SUA
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati