Antena 3 CNN Economic Biz News Cozi şi aglomeraţie în ultima zi de depunere a declaraţiilor pe venit

Cozi şi aglomeraţie în ultima zi de depunere a declaraţiilor pe venit

Cozi şi aglomeraţie în ultima zi de depunere a declaraţiilor pe venit
Sursa foto: Oamenii, desi s-au servit cu declaratii au stat la coada la Fisc
17 Mai 2010   •   16:30
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Administraţia Financiară a Sectorului 1 de pe strada Roma din Capitală şi-a închis porţile pentru depunerea declaraţiilor pe venit luni, 17 mai, când a fost ultima zi în care persoanele fizice şi juridice au putut să declare din ce fac bani. Antena3.ro vă prezintă un foto-reportaj despre ultima zi de declarare a veniturilor la Administraţia Financiară.

De la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au prezentat la Administraţia Financiară a sectorului 1 din Capitală, pentru a-şi declara veniturile din chirii sau alte tipuri de venituri, în ultima zi de depunere a declaraţiilor anuale specifice. Aglomeraţia a fost mai redusă ca în anii trecuţi, pentru că Administraţia a simplificat unele proceduri, dar acest lucru nu a însemnat că unele persoanele nu au aşteptat la ghişee puţin mai mult timp.



Lângă intrarea în Administraţie, trei afişe cu aceeaşi informaţie indicau paşii pe care persoanele fizice şi juridice trebuie să-i urmeze, iar teancurile de fişe fiscale şi declaraţii erau aranjate pe mai multe rafturi, ca la auto-servire. Aceasta a fost prima măsură de anul acesta pe care administraţiile financiare au impus-o, pentru a evita cozile de la registratură, de unde persoanele puteau lua până anul acesta declaraţiile de care aveau nevoie.






După ce fiecare persoană s-a servit cu declaraţiile de la intrare, oamenii s-au aşezat conştiincioşi la masa imensă din centrul instituţiei publice şi au început să-şi calculeze veniturile şi să completeze foile în două exemplare.







Pentru că aveau nevoie şi de copii după actele lor, persoanele au stat la coadă la singurul xerox din instituţie. Cei mai grăbiţi au putut fotocopia însă la un centru din apropiere.



După calcule nebune, nervi şi întrebări între persoane despre cum se completează declaraţiile, oamenii care au venit să-şi declare veniturile au avut de aşteptat şi la unele ghişee, dar mai ales la Registratură, unde trebuiau să-şi înregistreze declaraţiile.






Luni a fost ultima zi în care se pot declara veniturile la Fisc, în termenul legal, iar cei care nu au depus formularul la administraţia financiară până la sfârşitul zilei, vor fi nevoiţi să achite o amendă cuprinsă între 10 şi 100 de lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fisc coada acte calcule
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close