Antena 3 CNN Economic Biz News Creştere PUTERNICĂ a economiei româneşti. WSJ: "Este peste vecinii europeni"

Creştere PUTERNICĂ a economiei româneşti. WSJ: "Este peste vecinii europeni"

Creştere PUTERNICĂ a economiei româneşti. WSJ: "Este peste vecinii europeni"
de O.P.    |    09 Iul 2014   •   13:06

Economia românească urmează să înregistreze o creștere solidă în al doilea trimestru din acest an, potrivit unui nou raport al băncii grecești Eurobank, acesta fiind cel mai recent dintr-un șir de estimări care arată că Produsul Intern Brut al României va înregistra o creștere puternică în acest an, se arată într-un articol publicat luni în cotidianul financiar Wall Street Journal. Deși a fost afectată mai întâi de criza datoriilor din zona euro iar, mai recent, de turbulențele de pe piețele emergente provocate de criza din Ucraina, România a făcut față turbulențelor din Europa mai bine decât majoritatea țărilor din regiune, scrie incomemagazine.ro.

Cele mai recente date statistice arată că România a avut cel mai puternic ritm de creștere din Uniunea Europeană, cu o creștere peste așteptări de 3,9% în primele trei luni, după ce în 2013, PIB-ul României a crescut cu 3,5%, iar avansul din 2012 a fost de numai 0,4%.

Ceea ce este cel mai încurajator este faptul că actuala creștere economică a României dă semne de extindere. În timp ce anul trecut creșterea PIB-ului s-a datorat mai ales exporturilor, grație unei recolte bune, ultimele cifre demonstrează că actuala creștere se datorează cererii interne.

×
Subiecte în articol: crestere economica agricultura
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close