x close

Cristian Diaconescu: Străinii datorează României aproape 1 MILIARD de dolari

de O.P.    |    21 Mar 2012   •   12:57
Cristian Diaconescu: Străinii datorează României aproape 1 MILIARD de dolari 442 Foto: Intact Images

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat că România are creanţe la alte state, "faţă de care nu există incertitudini", de aproximativ un miliard de dolari, el apreciind că o atitudine cât se poate de clară a statului român trebuie să se facă auzită rapid, precizează Mediafax.

"Am făcut o evaluare cu colegii mei, din punct de vedere al MAE. Sumele sunt foarte mari, state sunt de regulă cele care au întreţinut cu regimul comunist anumite raporturi economice favorabile doar într-un singur sens. Sumele se apropie de un miliard", a afirmat Diaconescu.
  
El a explicat că este vorba despre un miliard de dolari. "Mă refer la acele creanţe faţă de care nu există incertitudini. După părerea mea, o atitudine cât se poate de clară a statului român trebuie să se facă auzită cât se poate de repede. Eu nu agreez variantele cu intermediari, diverse firme, companii, care tranzacţionează termene dilatorii sau compensaţii într-o proporţie mai mare sau mai mică, sunt o serie de datorii care sunt recunoscute deja. Faţă de care nu văd nici un argument de ce nu le recuperăm într-o formă sau alta. Negocierile trebuie purtate la nivel statal şi fără intermediari", a susţinut ministrul de Externe.
  
Diaconescu a explicat că este vorba despre state africane şi state din America Latină.
  
"Evident, va trebui să comparăm evaluările noastre cu ale Ministerului Finanţelor, dar cred că este momentul să discutăm clar. În orice caz, în momentul în care lucrurile vor fi clare, le voi prezenta public, n-am niciun fel de problemă", a mai spus ministrul.
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati