Antena 3 CNN Economic Biz News Criza din Grecia şi deprecierea euro, vina speculatorilor neidentificaţi

Criza din Grecia şi deprecierea euro, vina speculatorilor neidentificaţi

Criza din Grecia şi deprecierea euro, vina speculatorilor neidentificaţi
Sursa foto: grecia
07 Mai 2010   •   18:47

Liderii europeni acuză speculatorii financiari pentru declanşarea crizei din Grecia şi deprecierea monedei unice, însă identificarea lor este dificilă, din cauza mecanismelor complexe ale pieţei, scrie AFP.

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero denunţă "zvonurile intolerabile" şi "speculaţiile iresponsabile" de pe pieţe, referitoare la un posibil faliment al Spaniei.

Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, spune că "refuză să lase speculaţiile să destabilizeze după voie orice ţară", iar preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, nu vrea ca bursa devină "terenul de joacă al speculatorilor". În acelaşi timp, cancelarul german Angela Merkel aduce în discuţie "o luptă a politicului cu pieţele".

În Franţa, preşedintele autorităţii de reglementare a pieţei bursiere, Jean-Pierre Jouyet, se declară în "război" cu cei care au avut un comportament incorect, pe care vrea să îi identifice prin Direcţia pentru informaţii interne.

"Indiferent dacă sunt bănci franceze sau străine, fonduri de investiţii din Paris, Berlin sau Londra, îi vom identifica, ancheta şi sancţiona pe cei vinovaţi", a declarat Jouyet.

Şi comisarul pentru servicii financiare, Michel Barnier, doreşte să identifice comportamentele incorecte.

Liderii europeni au luat deja măsuri pentru ca sistemul financiar să redevină unul moral şi transparent.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza speculatii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close