Antena 3 CNN Economic Biz News Criza încă „guvernează“ Europa: Majorările salariale trec neobservate din cauza inflaţiei

Criza încă „guvernează“ Europa: Majorările salariale trec neobservate din cauza inflaţiei

Criza încă „guvernează“ Europa: Majorările salariale trec neobservate din cauza inflaţiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Iun 2011   •   10:09

Criza continuă să guverneze Europa. În ciuda unei uşoare creşteri a salariilor în aproximativ toate firmele de pe continent, inflaţia face ca şi aceste majorări să treacă proape neobservate.

La începutul acestui an, mai multe companii europene au mărit salariile, în medie cu 4,4%. În cazul în care inflaţia rămâne la nivelul de anul trecut, numai angajaţii din cinci state simt, concret, mărirea.

România, unde s-a înregistrat o creştere salarială de 6,1% şi un nivel al inflaţiei de 6% anul trecut, ar putea prezenta o creştere reală a salariilor în 2011 de doar 0,1%. Totuşi ea ar putea ocupa, în aceste condiţii, locul al cincilea în topul statelor care au înregistrat creşteri în mediul privat.

Pe primul loc, cu o creştere salarială reală de aproximativ 2 procente, s-ar putea afla Grecia, unde salariile au crescut cu 4,7%. Grecii sunt urmaţi de unguri, britanici, estonieni.

În timp ce olandezii, croaţii, slovacii şi letonienii vor înregistra scăderi de aproximativ 2-3 procente ale salariului real, dacă inflaţia se va menţine la aceleaşi cote.

Cea mai mare scădere, de peste 4%, ar urma însă să o resimtă irlandezi.

 


×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close