Antena 3 CNN Economic Biz News Criza loveşte, internetul rezistă. "Este o infrastructură vitală, unul dintre singurele motoare de creştere economică"

Criza loveşte, internetul rezistă. "Este o infrastructură vitală, unul dintre singurele motoare de creştere economică"

Criza loveşte, internetul rezistă. "Este o infrastructură vitală, unul dintre singurele motoare de creştere economică"
Sursa foto: Foto: xcentric.com
04 Oct 2012   •   14:39

Internetul continuă să se impună drept "unul dintre singurele motoare de crestere"  şi o "infrastructura vitală" pentru economia mondială, arată Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), citată de Le Parisien.

"Conexiunile wireless reprezintă principalul element al creşterii economice" si al viitorului internetului, se menţionează în raportul publicat joi de OCDE. Studiul a fost realizat prin analizarea a 250 de întreprinderi din sectorul tehnologiilor informaţiilor şi comunicaţiilor din cadrul OCDE.

În decembrie 2011, organizaţia număra 667 de milioane de conexiuni wireless, adică de două ori mai multe faţă de conexiunile fixe (315 milioane).

Analiştii estimează că, până în 2020, se vor comercializa 50 de miliarde de suporturi mobile (tablete, smartphone-uri), în condiţiile în care 70% dintre locuinţele din OCDE au acces din ce în ce mai rapid şi mai ieftin la internet.

În ciuda crizei, mai spun analiştii, angajările şi investiţiile în cercetare şi dezvoltare în sectorul IT&C "nu au încetat să se dezvolte". Dezvoltarea internetului mobil a jucat un rol important în această evoluţie.

Veniturile au crescut în medie cu 6% anual, în intervalul 2000-2011,  în cazul companiilor analizate în cadrul studiului.



×
Subiecte în articol: internet wireless
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close