Antena 3 CNN Economic Biz News Criza politică ar putea duce la întârzieri de plată a pensiilor şi salariilor

Criza politică ar putea duce la întârzieri de plată a pensiilor şi salariilor

Criza politică ar putea duce la întârzieri de plată a pensiilor şi salariilor
Sursa foto: criza politica
16 Oct 2009   •   12:10

Actuala criză politică, dublată de cea economică, ar putea duce la întârzieri de plată a pensiilor şi salariilor. Avertismentul vine de la Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan. Şi premierul interimar Emil Boc recunoaşte acum că pot exista probleme cu pensiile, în următoarele luni, deşi acum câteva săptâmâni ne asigura tocmai că nu sunt probleme.

Criza politică suprapusă peste cea economică are efecte negative asupra economiei. Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, spune că situaţia creată ar putea duce la întârzierea fondurillor care vin de la Uniunea Europeană. Ţara noastră riscă să nu mai primească următoarea tranşă de la Fondul Monetar Interanţional, şi astfel să nu poată acoperi deficitul din acest an.

"E vorba de două miliarde de euro pe care le putem pierde, acest lucru însemnând că investiţiile se vor face la jumătate ca să putem plăti pensiile. Eu sunt speriat, sincer, că se poate întâmpla să existe întârzieri de plăţi în anumite zone", spune Şeitan, citat de Mediafax.

Şi premierul interimar, Emil Boc, a declarat joi seară la un post de televiziune că, deşi acum nu sunt probleme cu plata pensiilor, guvernul se poate afla într-o situaţie dificilă la sfârşitul lunii noiembrie şi mai ales în luna decembrie, deşi acum două săptămâni, după ieşirea PSD de la guvernare, susţinea cu totul altceva: ?Vreau să se ştie foarte clar şi elimin orice ambiguitate şi suspiciune cu privire la plata salariilor şi a pensiilor în România, şi o spun direct, nu avem probleme cu plata salariilor şi a pensiilor în România?.

Fondul Monetar Internaţional şi-a amânat misiunea de evaluare a României în absenţa unui guvern în funcţie. România este în pericol să nu mai încaseze ultimele două tranşe din acest an destinate finanţării deficitului bugetului de stat, una de la Fondul Monetar Internaţional, în valoare de 1,5 miliarde şi o alta, de la Uniunea Europeană, de un miliard de euro.

Antena 3

×
Subiecte în articol: criza politica pensii salarii
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close