Antena 3 CNN Economic Biz News Criza scade salariile românilor. Vezi ce joburi mai sunt căutate

Criza scade salariile românilor. Vezi ce joburi mai sunt căutate

Criza scade salariile românilor. Vezi ce joburi mai sunt căutate
Sursa foto: salarii
21 Iul 2009   •   11:52

Pe măsură ce criza se adânceşte, salariaţii români se văd nevoiţi să se reprofileze. Şi asta pentru că piaţa muncii se raportează la condiţiile de austeritate. Locuri de muncă altă dată căutate, precum cele în vânzări sau construcţii au trecut în planul doi, în vreme ce în topul meseriilor, pe timp de criză, se numără cele care presupun managementul costurilor, scrie cotidianul Gândul


Tot mai mulţi români care vor să aibă siguranţa unui job şi pe timp de criză se văd nevoiţi să se adapteze noilor tendinţe de pe piaţa muncii. În special cei care lucrează în vânzări sau construcţii, două dintre domeniile cele mai afectate de turbulenţele economice din ultima perioadă. Meserii la mare căutare sunt, în schimb, cele în domeniul financiar - bancar.

De pildă cele de consultant financiar, auditor intern, analist de risc sau director economic.
Chiar şi aşa, specialiştii în domeniu s-au văzut nevoiţi să mai scadă din pretenţiile salariale. Un consultant financiar trebuie să se mulţumească, în prezent, cu doar 5-600 de euro, de la un salariu de 1000-1200 de euro cu câteva luni în urmă. În topul specializărilor rentabile pe timp de criză se numără şi dreptul comercial. Şi asta pentru că firmele au nevoie de consilieri juridici şi avocaţi care să le apere interesele pe piaţa în care activează, dar mai ales în faţa instituţiilor de credit. În aceste condiţii, şi salariile sunt pe măsură în acest domeniu - pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge şi la 2000.

Nici cei specializaţi în sfera IT nu se pot plânge că duc lipsă de oferte. Inginerii de sisteme de aplicaţii sau programatorii sunt la fel de căutaţi acum ca şi în perioada de dinaintea crizei. Cât despre salarii, acestea pleacă de la 800 de euro şi pot ajunge până la 4500.

Antena3

×
Subiecte în articol: salarii criza economica
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close