Antena 3 CNN Economic Biz News Croitoru: Creşterea taxelor şi impozitelor, efect pe termen scurt. E nevoie de scăderi salariale şi de personal

Croitoru: Creşterea taxelor şi impozitelor, efect pe termen scurt. E nevoie de scăderi salariale şi de personal

Croitoru: Creşterea taxelor şi impozitelor, efect pe termen scurt. E nevoie de scăderi salariale şi de personal
25 Iun 2010   •   16:37

Creşterea taxelor şi impozitelor va avea efect pe termen scurt, dar nu va putea menţine deficitul în limita stabilită cu FMI. Mai mult, disponibilizarea personalului în exces şi reducerea salariilor sunt măsuri care oricum vor trebui luate, a declarat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, pentru Mediafax.

"Creşterea taxelor va fi însoţită automat de deschiderea supapei evaziunii. În ultimii 20 de ani nu am depăşit nivelul de 32% din PIB la venituri, astfel că problema trebuie rezolvată pe partea de cheltuieli. Trebuie făcute toate demersurile pentru a ataca problema de fond, respectiv excesul de personal din sectorul public, salariile nesustenabile, precum şi problema pensiilor", a anunţat Croitoru.

Dacă ar fi fost premier, Croitoru spune că ar fi aplicat toate măsurile necesare pentru a restructura aparatul de stat şi ar fi limitat cheltuielile în exces cu salariile şi pensiile.

Totodată, Croitoru spune că Guvernul va fi forţat să aleagă "a treia soluţie", adică majorarea taxelor. Acestea vor aduce venituri pe termen foarte scurt, dar nu vor menţine deficitul la 6.8 din PIB.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salarii
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close