Antena 3 CNN Economic Biz News CSAT a decis elaborarea unui plan comun pentru combaterea evaziunii şi contrabandei

CSAT a decis elaborarea unui plan comun pentru combaterea evaziunii şi contrabandei

CSAT a decis elaborarea unui plan comun pentru combaterea evaziunii şi contrabandei
28 Iun 2010   •   22:01

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a hotărât, în şedinţa convocată pentru luni, elaborarea unui plan comun de acţiune a instituţiilor cu responsabilităţi în combaterea evaziunii fiscale şi contrabandei, menit să îmbunătăţească eficienţa colaborării între Ministerul de Interne, Ministerul Finanţelor Publice şi Parchet. Drept urmare, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, la nivel judeţean se vor constitui grupuri de lucru operaţionale formate din ofiţeri specialişti şi experţi desemnaţi de instituţiile responsabile.

Decizia CSAT a fost luată după ce directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a prezentat un document de analiză cu privire la practicile de evaziune fiscală şi contrabandă, menţionând că principalele domenii de evaziune fiscală sunt cel agroalimentar, al produselor din alcool şi tutun, al construcţiilor şi al produselor energetice.

Citeşte comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

Tot în şedinţa de luni, CSAT a aprobat Strategia naţională de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului.

"Documentul fundamentează în mod unitar şi coerent acţiunile sectoriale de prevenire şi combatere a spălării banilor şi finanţării terorismului, stabilind direcţii de acţiune pentru toate instituţiile cu responsabilităţi în domeniu, în acord cu Strategia de Securitate Naţională a României şi cu ultimele standarde internaţionale", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CSAT sedinta evaziune contrabanda
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close