Antena 3 CNN Economic Biz News Cu ce s-au ocupat milionarii României înainte de a deveni bogaţi

Cu ce s-au ocupat milionarii României înainte de a deveni bogaţi

Cu ce s-au ocupat milionarii României înainte de a deveni bogaţi
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Oct 2011   •   21:53

Milionarii României au început ca buticari, depanatori TV sau vânzători de ziare.

Înainte de a ajunge în topul Forbes al celor mai bogaţi afacerişti din România, milionarul Emil Cristescu a fost proprietarul unui butic în Timişoara, aşa cum erau multe în primii după Revoluţie. Vindea de toate: alimente, cosmetice, detergenţi.

Ioan Micula spune că a învăţat de tânăr să facă bani. La 15 ani făcea fotografii şi repara televizoare. Acum are, împreună cu fratele său, o avere estimată la peste 350 de milioane de euro.

Jean Valvis acum este un om de succes. Studenţia însă nu a fost uşoară. A făcut tot ce a putut pentru un ban în plus. A desenat, a turnat beton, a vândut ziare, a descărcat camioane.

Puţini ştiu că Ovidiu Tender are o diplomă de inginer minier de la Institutul de Mine din Petroşani. N-a pus piciorul în mină pentru că a ales să facă bani într-un restaurant, unde a ajuns şef de sală.

Alţi milionari au renunţat la cariere profesionale pentru a se apuca de afaceri. Camelia Şucu s-a lansat în industria mobilei renunţând la postul de medic dintr-un spital, alegere pe care spune că n-a regretat-o nicio clipă.

Cu mult timp înainte să fie finanţatorul Rapidului sau proprietarul grupului Ana, George Copos a început ca profesor. În prima sa afacere, cofetăria Ana, a făcut tot ce a fost nevoie: a fost şofer, lucrător în cofetărie, contabil şi vânzător.

Este un lucru cunoscut faptul că familia Becali a făcut bani din creşterea oilor. Gigi Becali spune însă că prima lui slujbă cu carte de muncă a fost de patron la Steaua.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close