Antena 3 CNN Economic Biz News Cum a crescut dolarul american pe rănile altora

Cum a crescut dolarul american pe rănile altora

Cum a crescut dolarul american pe rănile altora
de O.P.    |    15 Noi 2013   •   12:41

Potrivit analizei realizate de John J. Hardy, Head of FX Strategy Saxo Bank, viitorul dolarului e promiţător, având în vedere că celelalte valute se confruntă cu propriile lor probleme.

Dolarul american a fost tranzacţionat săptămâna trecută la cea mai mare cotă din ultimele două luni. Se pare că episodul de slăbiciune înregistrat spre sfârşitul lui septembrie şi în cea mai mare parte a lunii octombrie s-a încheiat, după ce Rezerva Federală a şocat piaţa, nesupunând achiziţiile de active nici unul proces de „taper” la întâlnirea FOMC din 18 septembrie, cu efectele blocajului guvernamental al SUA rămase în ceaţă până în prima jumătate a lunii octombrie.

Se aştepta ca închiderea guvernului să aibă un impact asupra cifrelor forţei de muncă din octombrie, dar raportul întârziat pe octombrie de săptămâna trecută, legat de locurile de muncă, a înregistrat o cifră neaşteptat de bună în privinţa salariilor şi o îmbunătăţire considerabilă faţă de celalalte date ale lunilor trecute.

În răspuns, piaţa a revenit la părerea că Rezerva Federală va căuta să-şi reducă achiziţiile de active înainte de întâlnirea din ianuarie – poate chiar înaintea întâlnirii din decembrie, dacă datele, până la acel punct, se vor dovedi încurajatoare, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: crestere economica
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close