Antena 3 CNN Economic Biz News Cum s-a scumpit cu 60% un tronson din centura Braşovului

Cum s-a scumpit cu 60% un tronson din centura Braşovului

Cum s-a scumpit cu 60% un tronson din centura Braşovului
de O.P.    |    16 Dec 2013   •   13:14

Lucrările pentru construcţia unei şosele paralele cu cea existentă, între DN 11 şi DN 13, pe o porţiune de 6,4 km, au fost estimate acum la peste 128 de milioane de lei (aproape 29 de milioane de euro ), cu toate că, în 2009, s-au investit în jur 81 de milioane de lei (18 milioane de euro la acea vreme) pentru construcţia acestei bucăţi de centură, scriu jurnalistii de la incomemagazine.ro.

După ce şi Comisia Europeană a dat „undă verde” alocării unei finanţări nerambursabile de de 82,7 milioane de euro , pentru realizarea lucrărilor la întreaga ocolitoare a Braşovului, Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi Naţionale (CNADNR) a lansat licitaţia şi pentru dublarea celui de-al doilea tronson al centurii.

Acesta a fost realizat de Primăria Braşov, fiind practicabil din vara lui 2009, dar numai cu câte o singură bandă pe sens, doar la poduri şi pasaje fiind turnaţi pilonii în vederea dublării. Dublarea celui de-al doilea tronson a fost gândită iniţial ca un proiect al municipalităţii, inclus în Planul Integrat de Dezvoltare şi finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) (69,25%) şi Guvern (30,75%).

Ministerul Transporturilor a preluat însă şi aceste lucrări, pe lângă faza a doua a primului tronson şi realizarea celui de-al treilea la solicitarea Comisiei Europene, dat fiind că şi celelalte două lucrări erau executate de Minister, prin CNADNR, finanţate tot cu bani europeni.

×
Subiecte în articol: infrastructura
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close