Antena 3 CNN Economic Biz News "Dacă băncile întră în colaps, întreaga ţară se va PRĂBUŞI. De asta ne temem!" În Europa se vorbeşte din nou de faliment

"Dacă băncile întră în colaps, întreaga ţară se va PRĂBUŞI. De asta ne temem!" În Europa se vorbeşte din nou de faliment

"Dacă băncile întră în colaps, întreaga ţară se va PRĂBUŞI. De asta ne temem!" În Europa se vorbeşte din nou de faliment
de O.P.    |    22 Mar 2013   •   06:33

Situaţia Ciprului devine din ce în ce mai gravă pe zi ce trece.  În timp ce autorităţile încearcă să găsească o soluţie pentru a evita colapsului băncilor, mii de oameni au protestat în apropiere de clădirea Parlamentului. Oamenii îşi pierd tot mai mult încrederea în guvernanţi iar tensiunile sunt agravate de zvonurile cu privire la viitorul sumbru al Ciprului.

Violenţele dintre manifestanţi şi forţele de ordine au izbucnit în capitala Ciprului după ce guvernatorul Băncii Centrale a propus restructurarea sectorului bancar. Protestatarii ce manifestau în apropiere de Parlamentul din Nicosia au încercat să treacă de cordoanele de poliţişti.

La manifestaţii au participat angajaţii principalelor bănci din Cipru, care vor intra în faliment în următoarele zile, dacă nu vor primi noi împrumuturi.

"Dacă băncile intră în colaps, întregul Cipru, totul se va prăbuşi. De asta ne temem! Doar bancomatele mai funcţionează în Cipru,  însă şi acestea vor rămâne în curând fără numerar", a declarat angajata unei bănci.

Băncile cipriote şi-au închis porţile în urmă cu cinci zile şi şi-au suspendat activitatea până marţi. Parlamentul cipriot a respins introducerea taxei pe impozitele bancare, impusă de creditori pentru a acorda împrumutului în valoare de zece miliarde de euro Ciprului. Cu toate acestea, reprezentanţii Zonei Euro au declarat că sunt pregătiţi să discute cu autorităţile de la Nicosia despre o eventuală propunere alternativă.

×
Subiecte în articol: criza economica cipru
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close