Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Ajutor de la stat pentru demararea unei afaceri. Vezi condiţiile

Daily Income: Ajutor de la stat pentru demararea unei afaceri. Vezi condiţiile

Daily Income: Ajutor de la stat pentru demararea unei afaceri. Vezi condiţiile
15 Ian 2014   •   10:06

Peste 100.000 de firme au dispărut de pe piaţa românească în primele 9 luni ale anului trecut. Jumătate dintre acestea au fost radiate, 17% au declarat insolvenţă, iar restul fie s-au dizolvat, fie au fost suspendate. Îngrijorător este faptul că peste 4.000 dintre companiile intrate în insolvenţă, aveau afaceri de peste un milion de euro.
 
Descurajaţi de birocraţie dar şi de accesul greoi la surse de finanţare, românii nu se mai înghesuie să-şi deschidă afaceri. Guvernul incearcă totuşi să sprijine întreprinderile mici şi mijlocii şi în 2014.

Chiar de astăzi se redeschide programul Minimis. IMM-urile care vor să obţină finanţare nerambursabilă de până la 100.000 de euro au la dispoziţie 10 zile să depună on line cererile. Programul a suferit unele modificări faţă de forma anterioară, când sesiunea de depunere a proiectelor a eşuat din cauza unor erori de soft.

Un alt program de stimulare antreprenorială este destinat tinerilor de până la 35 de ani.
Condiţia este ca aceştia să nu fi avut o firmă şi nici acces la finanţare. Astfel pot obţine până la 10.000 de euro, prin "Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri". Suma alocată este nerambursabilă şi reprezintă 50% din valoarea cheltuielilor.

O altă schemă de finanţare este programul START.
Este un program prin care beneficiarii pot obţine până la 70% din valoarea unui proiect în limita a 100.000 de lei.

Statul oferă finanţare nerambursabilă de până la 10.000 de euro şi femeilor debutante în afaceri, indiferent de vârstă şi de domeniul de activitate în care doresc să înfiinţeze firme.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close