Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Avertismentele economiştilor în contextul schimbărilor pe scena politică

Daily Income: Avertismentele economiştilor în contextul schimbărilor pe scena politică

Daily Income: Avertismentele economiştilor în contextul schimbărilor pe scena politică
11 Noi 2015   •   13:12

Adrian Măniuţiu a prezentat, miercuri, la "Daily Income", două opinii avizate în legătură cu fiscalitatea românească, în contextul schimbărilor pe scena politică de la noi din ţară.

Prima opinie este cea a lui Cătălin Păuna, economist serior Banca Mondială, care a vorbit despre importanţa gestionării eficiente a cadrului macroeconomic, "mai ales în contextul în care vedem o serie de vulnerabilităţi la nivel extern".

"Situaţia din Europa este încă incertă, probabil vom avea o creştere de dobânzi în SUA, vedem o uşoară încetinirea creşterii economice în ţările emergente, deci, privind în contextul global, cred că trebuie să ne uităm cu atenţie la cadrul fiscal pentru 2016", a spus Cătălin Păuna într-o conferinţă pe teme de fiscalitate.

Cea de-a doua opinie este a lui Lucian Anghel, directorul general BCR Pensii/ Preşedinte al Consiliului de Administratie al BVB, care a afirmat că "ideal pentru România este ca noul Guvern să îşi intre în funcţie cât mai repede, astfel încât perioada de incertitudine să fie cât mai scurtă".

Despre schimbările din plan politic şi impactul lor în economie a vorbit şi antreprenorul Ilan Laufer.

"Îndrăznesc să spun că nu neapărat contează experienţa politică pe care o ai. În acest moment e mai bine să nu ai o experienţă politică foarte vastă, în momentul în care faci parte dintr-un nou guvern care trebuie să fie alcătuit din tehnocraţi, pentru că asta se doreşte", a spus Ilan Laufer, invitat la "Daily Income".



×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close