Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Cum modifică schimbările fiscale preţul energiei

Daily Income. Cum modifică schimbările fiscale preţul energiei

Daily Income. Cum modifică schimbările fiscale preţul energiei
Sursa foto: Foto: VideoNews
24 Iul 2015   •   10:03

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei şi actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, a explicat în ediţia de vineri a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, că mediul de afaceri primeşte cu plăcere ori tip de reducere a fiscalităţii, în contextul dezbaterilor pe noul Cod Fiscal.

 
"Dezbaterea este extrem de aprinsă, mediul de afaceri primeşte cu plăcere orice fel de scădere de fiscalitate, este o regulă aplicabilă oriunde în lume, dar cea mai sustenabilă creştere economică este una făcută prin investiţii. Din acest motiv, sunt puţin îngrijorat, pentru că în sectorul energiei nu au fost făcute foarte multe investiţii, mă refer la cele mari. Companiile de stat dau un nivel de dividende extrem de ridicat, este un tip de abordare care nu este foarte sustenabil pe termen lung."
 
De asemenea, Nicolescu a comentat câteva dintre măsurile prevăzute în Cod.
 
"Cât despre Codul Fiscal, eliminarea taxei pe construcţii, este absolut necesară. Este o taxă care nu ajută deloc, care pune piedici investiţiilor. Al doilea lucru - scăderea TVA. Cred că este binevenită pentru sectorul energetic, mai ales pentru consumatori, care vor plăti facturi mai mici."
 
"Mai este o scădere de accize la carburanţi. Şi aici cred că e nevoie de o analiză suplimentară. Mă uitam pe datele Comisiei Europene privind preţurile la pompă şi la nivel de acciză suntem semnificativ sub media europeană. Realitatea este că preţurile sunt sub media europeană. Sigur, salariile sunt şi ele semnificativ sub media europeană, dar dacă scade TVA scad preţurile cu totul."
 

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close