Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale

Daily Income: Guvernul pregăteşte noi măsuri fiscale

08 Mai 2014   •   10:30

Guvernul pregăteşte un nou Cod Fiscal care va intra în vigoare din ianuarie 2015. Vor fi o serie de modificări fiscale, însă Executivul dă asigurări că baza de impozitare va rămâne neschimbată, iar plata CAS în următorii doi ani nu se va extinde.

"Nu avem intenţie în 2014 să lărgim baza de impozitare pentru CAS, nici în Codul rescris care intra în vigoare 2015. (...) Susţinem PFA-urile, susţinem firmele şi de aceea susţinem măsuri ca, de exemplu, tăierea acelor 70 taxe fiscale, parafiscale şi tarife", a declarat ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.
 
Guvernul a anunţat deja intenţia de a elimina zeci de taxe pentru a veni în sprijinul angajatorilor.
 
"Vom taia o taxă care este percepută pentru îndrumarea firmelor la înfiinţare la Registrul Comerţului. Este o taxa de aproximativ 19 lei pe oră, platită de firmă. Aceasta prevedere ar trebui să încurajeze înfiinţarea firmelor în România", a mai spus ministrul.

"Consiliul Concurenţei a fost de acord să elimine o taxă care este plătită pentru a avea acces la informaţii referitoare la investigaţiile anticoncurenţiale", a mai spus ministrul.

Însă până eliminarea acestor taxe, Guvernul trebuie să obţină acordul FMI pentru reducerea CAS de la 1 iulie. Premierul Victor Ponta este încrezător şi spune că dacă va exista sprijinul mediului de afaceri, decizia este ca şi luată.

×
Parteneri
Avertizare meteo | Frig şi ploi în următoarele săptămâni, în România
x close