Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Motivul pentru care Legea falimentului personal a fost ţinută în sertar. Avocatul Gheorghe Piperea, despre efectele esenţiale ale legislaţiei

Daily Income: Motivul pentru care Legea falimentului personal a fost ţinută în sertar. Avocatul Gheorghe Piperea, despre efectele esenţiale ale legislaţiei

Daily Income: Motivul pentru care Legea falimentului personal a fost ţinută în sertar. Avocatul Gheorghe Piperea, despre efectele esenţiale ale legislaţiei
13 Feb 2014   •   10:45

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat, în ediţia de joi a emisiunii "Daily Income", că tergiversarea privind adoptarea Legii falimentului personal în România îşi găseşte sorgintea în opoziţia sistemului bancar, "care s-a regăsit în nu mai puţin de 5 scrisori de intenţie succesive pe care Guvernul le-a trimis FMI-ului şi care s-au constituit în condiţii ale acordării de împrumuturi"

"Este cât se poate de paradoxal", a afirmat avocatul Piperea, care a subliniat că acelaşi FMI a sprijinit introducerea acestor măsuri în Ungaria, Lituania şi Spania, cu excepţia României.

Legea falimentului personal, o lege care întârzie să fie adoptată încă din 2010

"În plus, Comisia europeană s-a opus la o asemenea reglementare în România, cu toate că există o reglementare europeană încă din anul 2000 care impune ca în toate ţările UE să existe atât faliment pentru firme, cât şi pentru persoanele fizice", a mai afirmat avocatul la Antena 3.

Avocatul Gheorghe Piperea a mai arătat, la Antena 3, care sunt cele mai importante efecte ale unei astfel de legislaţii, adăugând că, cel mai probabil, ea va fi adoptată şi în România, în acest an.

"În primul rând, nu mai poate să fie executat silit de nimeni, apoi nu mai creşte valoarea creanţei cu penalităţi şi dobânzi, iar în al treilea rând e posibilă descărcarea de datorii, fie prin plata unui procent de minin 75% din creanţe, printr-un plan de reorganizare, fie printr-un faliment scuzabil", a explicat avocatul.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close