Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income: Soluţii pentru eficientizarea achiziţiilor publice

Daily Income: Soluţii pentru eficientizarea achiziţiilor publice

29 Oct 2015   •   10:43

Anca Laura Ionescu, secretar de stat în Ministerul Energiei IMM-urilor şi Mediului de Afaceri, a vorbit, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Daily Income", despre modul în care noul pachet de legi privind achiziţiile publice încearcă să corecteze practici defectuoase care afectează acest sistem.

"Acest pachet legislativ preia o serie de prevederi din directivele europene", a afirmat secretarul de stat Anca Laura Ionescu, la Antena 3.

Secretarul de stat a arătat că una dintre modificările aduse legislaţiei se referă la extinderea conceptului de conflict de interese. "Nu se mai rezumă doar la gradul de rudenie", a afirmat aceasta, arătând că acum, atât personalul încadrat în autoritatea contractantă, cât şi furnizorii nu trebuie să aibă un beneficiu financiar sau de altă natură.

Intact Professional Debates organizează azi la Palatul Parlamentului forumul de interes public "Achiziţiile Publice - Eficientizarea resurselor publice". La întâlnire participă mai multe personalităţi, inclusiv ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

×
Subiecte în articol: Daily Income

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close