Antena 3 CNN Economic Biz News Daily Income. Televiziunea publică, îngropată în datorii

Daily Income. Televiziunea publică, îngropată în datorii

29 Sep 2014   •   09:53
Scandalurile se ţin lanţ în TVR. Săptămâna trecută, șeful instituţiei a fost audiat în comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor după numeroase acuzaţii de politizare si scoaterea din grilă a unor emisiuni. A reieşit, o dată în plus, haosul generalizat din televiziunea publică, datoriile uriașe și salariile pe măsură.

Pre
şedintele-director general al SRTV, Stelian Tănase, a cerut creşterea taxei TV pe care o plătesc toţi românii, motivând că este cea mai mică din Europa.

Pe deasupra, Tănase ar vrea reeşalonarea pe 15 ani a datoriei publice a instituţiei, care era, la sfârşitul anului trecut de peste 170 de milioane de Euro.

Cât despre salariile angajaţilor TVR, acesta spune că cele mai mari se opresc undeva la 7.000 de lei.

Pentru situaţia dezastruoasă a televiziunii publice, Stelian Tănase dă vina pe politicienii care, spune el, când ajung la putere au impresia că TVR este tarlaua lor. Chiar şi aşa, Televiziunea publică intenţionează să lanseze două noi canale, unul educativ şi unul meteo.

Finanţarea TVR:

Venituri: 526 mil. lei/an (118 mil.€)

60% TAXA TV: 316 mil. lei (70 mil.€)

36% BUGET: 189 mil. lei (43 mil.€)

4% PUB: 21 mil.Lei (5 mil.€)
 
96% finantare publică:

60% gospodarii si firme (Taxa Tv)

36% buget (din taxe), din care

90% merg la SN RadioCom (39 mil.€)
Taxa TV: 1€/luna per factura de curent

Elena Cristian, redactor-şef Income Magazine, a comentat în cadrul emisiunii Daily Income,â intenţia de majorare a taxei Tv. „Atunci când cineva merge în Parlament cu o propunere de majorare a unei taxe ar trebui să vină cu o justificare în spate, cu un plan de afaceri, să ne arate unde vor merge acei bani”.

Problema TVR-ului este una de management, de viziune şi de oameni care ne conduc, a mai precizat Elena Cristian.


 

 

 

 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close