Antena 3 CNN Economic Biz News Datele care schimbă ordinea mondială. Raportul dă peste cap tot ce au afirmat analiştii despre un colos economic

Datele care schimbă ordinea mondială. Raportul dă peste cap tot ce au afirmat analiştii despre un colos economic

Datele care schimbă ordinea mondială. Raportul dă peste cap tot ce au afirmat analiştii despre un colos economic
de O.P.    |    26 Apr 2012   •   11:07

Potrivit ultimului raport Moody's China rămâne una din cele mai sigure ţări din lume. Chiar dacă analiştii vehiculau o prăbuşire, o spargere a bulei de bunăstare, din ultimele date reiese că nici nu poate fi vorba de aşa ceva.

Agenţia Moody's a confirmat la 'Aa3' ratingul atribuit obligaţiunilor guvernamentale chineze în valută şi monedă locală, dar a avertizat că autorităţile de la Beijing trebuie să menţină un control strâns asupra finanţelor guvernelor locale şi să facă mai multe reforme în sistemul financiar pentru a asigura o creştere economică stabilă şi rapidă pentru restul decadei.

Agenţia estimează că ritmul real de creştere al economiei chineze se va atenua între 7,5 şi 8,5% în 2012 şi 2013, de la un ritm de peste 10,3% în ultimii 10 ani.

Astfel, dacă se menţine acest ritm, China are toate şansele să depăşească SUA şi astfel să se schimbe ordinea marilor puteri economice.

Recent, preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a declarat că strategia economică a Chinei este nesustenabilă şi a cerut oficialilor de la Beijing să adopte mai multe reforme pentru o economie de piaţă liberă.




×
Subiecte în articol: China Moody's
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close