Antena 3 CNN Economic Biz News De astăzi ne vor intra mai mulţi bani în portofele, dar vom da mai mulţi bani către stat. Cine iese pe minus?

De astăzi ne vor intra mai mulţi bani în portofele, dar vom da mai mulţi bani către stat. Cine iese pe minus?

De astăzi ne vor intra mai mulţi bani în portofele, dar vom da mai mulţi bani către stat. Cine iese pe minus?
de O.P.    |    01 Feb 2013   •   06:01
Luna februarie vine cu bani mai mulţi, dar şi taxe mai mari. Salariul minim pe economie şi pensiile cresc de astăzi. De asemenea, agricultorii, micii patroni dar şi companiile din energie vor plăti mai mult către stat.


Salariul minim pe economie creşte de astăzi cu 50 de lei. Cea de-a doua majorare va veni la 1 iulie, când angajţii vor semna pe statul de plată pentru 800 de lei.

Tot de la 1 februarie vor creşte şi pensiile. Însă doar cu 4 procente. Mai exact, punctul de pensie va creşte cu 30 de lei până la 762 de lei.

Vor fi în taxaţi, în schimb, agricultorii care vor plăti impozitul de 16 la sută în funcţie de norma de venit. Pe lângă cei care deţin terenuri, vor plăti şi crescătorii de animale, legumicultorii sau florarii.

Vor plăti mai mult, de la 1 februarie, şi şoferii care nu respectă legea. Un punct amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie.
Iar cum salariul creşte cu 50 de lei, atunci şi punctul de amendă va creşte cu 5 lei. Amenzile pentru şoferii care nu respectă legea vor creşte, din nou, în iulie. Atunci, punctul de amendă va fi 80 de lei.





×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close