Antena 3 CNN Economic Biz News De ce a fost descoperită atât de greu escrocheria fostului preşedinte Nasdaq?

De ce a fost descoperită atât de greu escrocheria fostului preşedinte Nasdaq?

De ce a fost descoperită atât de greu escrocheria fostului preşedinte Nasdaq?
17 Dec 2008   •   23:48

Anchetă de amploare în cadrul Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din Statele Unite. Mai-marii instituţiei vor să afle de ce a fost descoperită atât de târziu escrocheria pusă la cale de fostul preşedinte Nasdaq, mai ales că primele suspiciuni legate de afacerile lui au apărut de acum zece ani.
Americanii vor să afle cum a reuşit Bernard Madoff, unul dintre cei mai importanţi consilieri de pe Wall Street, să îşi continue afacerile nestingherit, timp de aproape un deceniu, fără ca nimeni să-l oprească. Explicaţia poate fi tocmai implicarea unor alte personaje importante, cum ar fi membri ai Comisiei Economice ai Senatului american.
Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare a lansat o anchetă internă, după ce a recunoscut că a primit, în repetate rânduri, sesizări şi date concrete cu privire la înşelătoria. În acelaşi timp, însă, preşedintele instituţiei însărcinate cu protejarea investitorilor spune că datele nu au ajuns la cei care trebuiau să se ocupe de ele. Între timp, cei care au rămas fără bani încearcă să găsească soluţii.
Frauda comisă de fostul preşedinte al Nasdaq a determinat pierderi estimate la 50 de miliarde. Numeroase bănci, dar şi instituţii caritabile au fost afectate. Robert Crane, investitor, a declarat:? Domnul Madoff a pierdut toţi banii donatorilor şi, din această cauză, fundaţia se va închide, din păcate, la finalul lunii ianuarie.?
Madoff a reuşit să atragă mereu investitori datorită reputaţiei sale. Fostul şef al Nasdaq a fost arestat, săptămâna trecută, de FBI. Deocamdată, investitorii nu ştiu cât vor mai putea recupera din fondul administrat de el.
Antena3

×
Subiecte în articol: SUA Bernard Madoff
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close