Antena 3 CNN Economic Biz News De ce ar fi IEŞIREA Greciei din Zona Euro un LUCRU BUN pentru Europa

De ce ar fi IEŞIREA Greciei din Zona Euro un LUCRU BUN pentru Europa

De ce ar fi IEŞIREA Greciei din Zona Euro un LUCRU BUN pentru Europa
de O.P.    |    02 Apr 2015   •   12:49

Toată Europa freamătă la nesiguranţa pe care o creează Grecia în jurul ei. Faptul că a schimbat regulile jocului din mers a atras furia marilor puteri, care au ajutat Grecia atunci când "leagănul democraţiei" se afla pe marginea prăpastiei.

Miliardarul american Warren Buffett este de părere că ieşirea Greciei din Zona Euro nu ar fi neapărat un lucru rău, aşa cum majoritatea crede.

"Trebuie să se demonstreze că toate statele care fac parte din Zona Euro respectă regulile şi legile. Astfel, dacă nu, s-ar crea haos, iar Uniunea Europeană ar avea de suferit. Chiar dacă vor fi pierderi, per ansamblu este o lecţie uriaşă pe care statele ar primi-o", spune Buffett.

Mai mult, Alexis Tsipras va merge pe data de 8 Aprilie la Moscova, unde va avea mai multe întâlniri cu oameni influenţi din Rusia, dar şi cu Vladimir Putin.

“Noul guvern al Greciei vrea să întărească legăturile dintre Moscova şi Atena, iar Rusia e pregătită să facă progrese în această direcţie”, a spus Maslov, referindu-se la întâlnirile recente dintre oficiali ai celor două tari, inclusiv cea a miniştrilor de Externe Nikos Kotzias and Serghei Lavrov, din 11 februarie.


×
Subiecte în articol: Grecia zona euro
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close